Onrust bij Primark Groningen

Voor klanten is niet alles altijd zichtbaar wat er achter de schermen gebeurt, maar de eerste maanden na de opening van de Primark in Groningen is het niet helemaal vlekkeloos gegaan. In de media was er de weken na de opening veel ophef over alles wat met arbeidsomstandigheden te maken had bij de Primark in dit filiaal.

Klagende medewerkers

De onderwerpen waar medewerkers over klagen zijn niet mals. Een hoge werkdruk wordt regelmatig genoemd, maar ok, waar heb je die tegenwoordig niet? Maar ook intimidatie en het negeren van gezondheidsklachten en slechte procedures bij ziekte! Dat zijn wel dingen die nader onderzocht moesten worden. En dat is ook gebeurd.

Hieronder een kort filmpje met medewerkers aan het woord:

Een eigen handboek met regels?

In diverse interviews en onderzoeken hebben medewerkers onder andere aangeven dat de directie van de Primark er naast de CAO ook een eigen handboek met regels op nahoudt. Dat is natuurlijk niet zo netjes. Hoewel de werknemers er in hun contract zelf voor tekenen (iets met kleine lettertjes…) valt er natuurlijk wel veel te zeggen over deze ietwat vreemde methode. Ook de FNV- vakbond is zeker niet gecharmeerd van deze praktijken.

Ziek melden bij Primark Groningen

Eén van de dubieuze zaken die aan de orde kwam ging over het ziek melden. Werknemers die ziek zijn moeten iedere dag een update geven over hun toestand. Op zich niet vreemd natuurlijk, maar als er vervolgens door de Primark niet wordt opgenomen en vervolgens het loon niet wordt uitbetaald, is dat natuurlijk een slechte zaak. Ook is er door verschillende werknemers verklaard dat de baas helemaal niet gelooft dat je ziek bent..

Medewerkers Primark Groningen

Onbetaald eerder naar huis?

Ook met betalingen zijn er wat issues. Langer doorwerken op een drukke dag kan een keer gebeuren, maar wanneer je wordt verplicht (onbetaald) eerder naar huis te gaan, is dat toch in strijd met de CAO. Dat zou je denken. De Primark komt er toch mee weg.

Primark reageert…

De Primark zelf reageert wel geschrokken van al deze klachten. Zelf zeggen ze wel het belang van het welzijn van werknemers in te zien. Ze vinden het belangrijk dat werknemers plezier hebben in hun werk. De zaak wordt onderzocht..